Search Menu
Logo VA Wit

VERGROOT JE KENNIS EN ONTWIKKEL JE VAARDIGHEDEN

De Vrijwilligers Academie is een dienst van Vrijwilligers Centrale Alkmaar.

Over de Vrijwilligersacademie

Wat doet de Vrijwilligersacademie?

Wij organiseren en ontwikkelen, al dan niet samen met onze partners, opleidingen waar vrijwilligers en organisaties behoefte aan hebben.

  • We verzamelen relevante kennis en informatie op het gebied van vrijwilligerswerk en bieden die via onze website aan voor iedereen die interesse heeft.
  • Wij geven organisaties gericht advies en helpen bij (beleids)vraagstukken.
  • Tot slot organiseren wij ieder jaar verschillende bijeenkomsten met actuele thema's op het gebied van vrijwilligerswerk.

Waarom een opleiding?
Als vrijwilliger kom je in allerlei situaties terecht. Je werkt vaak met kwetsbare mensen. Hoe ga je daarmee om?
De Vrijwilligersacademie biedt opleidingsmogelijkheden, zodat je als vrijwilliger je bewust bent van wat je doet en kennis en vaardigheden hebt die nodig zijn voor het werk.

Scholing op maat
Heeft jouw vrijwilligersorganisatie een speciale cursus nodig? Zoek je een training over een specifiek onderwerp of een andere cursus dan die in ons open aanbod staat? Wil je dat jullie vrijwilligers of het bestuur wordt getraind?
Wij kunnen je hierbij van dienst zijn dankzij jarenlange ervaring, enthousiaste partners en een uitgebreid netwerk. Wij kunnen voor je gaan zoeken of een passende scholing (laten) ontwerpen. Vrijwel alle thema's zijn mogelijk.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Carlo Tamis, Teamleider Vrijwilligersacademie via telefoonnummer 072 - 519 16 00.