Masterclass 1: Werven

 • Categorie

  Vrijwilligersmanagement

 • Startdatum

  27 februari 2020

 • Einddatum

  27 februari 2020

 • Tijd

  Van 9.00 uur tot 12.00 uur

 • Locatie

  Artiance, Canadaplein 3, Alkmaar

 • Bijzonderheden

  De masterclasses bieden je de mogelijkheid om door te groeien in je rol als vrijwilligerscoördinator

Algemeen
De masterclasses zijn een verdieping op de basistraining 'Vrijwilligerscoördinatie', maar kunnen ook los van deze training gevolgd worden. De masterclasses bieden vrijwilligerscoördinatoren de kans om zich vakinhoudelijk verder te ontwikkelen.

Masterclass Vrijwilligerscoördinatie 1: Werven
Veel organisaties worstelen met de werving van vrijwilligers. Waar vind ik die nieuwe, enthousiaste en betrokken vrijwilligers? Hoe zorg ik dat mogelijke vrijwilligers geïnteresseerd raken in het werken bij onze organisatie. Welke middelen zijn er om vrijwilligers te werven en hoe gebruik ik ze. Alle stappen van het wervingsproces komen aan de orde.

Relevante theorie en praktijkcases maken deel uit van de lesstof en worden besproken met de deelnemers. Er wordt uitgebreid ingegaan op praktijksituaties: aan de hand van praktijkvoorbeelden en inbreng van deelnemers worden knelpunten en tips besproken.

Er wordt gewerkt met diverse werkvormen, waarin de deelnemers actief kennis en vaardigheden opdoen. Tijdens de masterclass zal er ruimte zijn om onderling ervaringen uit te wisselen en worden er veel voorbeelden uit de praktijk behandeld.

Deze praktisch ingestoken cursus vergt geen extra studiebelasting of huiswerkopdrachten.
Elke deelnemer ontvangt een op naam gesteld bewijs van deelname.

Maximum aantal deelnemers: 12

Kosten: 125 euro

Kortingsmogelijkheden:
- Omdat de Vrijwilligers Centrale zich realiseert dat betaalde opleidingen voor minder draagkrachtige organisaties wellicht een te grote belasting is, bieden wij organisaties met een jaarbegroting van maximaal €25.000 per jaar 50% korting op de kosten van door ons aangeboden trainingen. Meld bij inschrijving bij de opmerkingen, dat je bij zo'n organisatie werkt, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de korting te kunnen regelen.
- Vanaf 2020 starten wij met een partnerprogramma. Onderdeel van dit programma is het recht op twee gratis trainingsactiviteiten voor een deelnemende organisatie. Wil je meer weten over dit partnerprogramma, neem dan contact op met Ruud Herder, directeur: r.herder@vcra.nl.