Hoe betrek ik jongeren bij mijn organisatie?

 • Categorie

  Vrijwilligersmanagement

 • Startdatum

  02 oktober 2019

 • Einddatum

  02 november 2019

 • Tijd

  Van 19.30 uur tot 21.00 uur

 • Locatie

  Brunogebouw, Pastoor van Muijenweg 12, Heiloo

 • Bijzonderheden

  Deze door het Vrijwilliger Informatie Punt Heiloo aangeboden cursus is gericht op de vraag hoe organisaties meer jongeren als vrijwilliger kunnen aantrekken.

Veel organisaties willen graag jongeren bij hun werk betrekken. Jongeren zorgen voor een frisse wind binnen de organisatie. Zo kunnen ze voor een verbreding van het activiteitenprogramma zorgen, maar ook voor verbreding van de doelgroep van de organisatie. Op langere termijn hebben organisaties die actief jongeren erbij blijven betrekken vaak een langere levensduur!
Daarnaast helpt vrijwilligerswerk jongeren bij het ontwikkelen van talenten. Zoals op het gebied van communiceren, organiseren en samenwerken. Vaak zie je dat mensen die op jonge leeftijd hebben geleerd hoeveel voldoening je uit vrijwilligerswerk kan halen, hun hele leven vrijwilligerswerk blijven doen. Een aanwinst voor je organisatie en een aanwinst voor de jongeren dus!


De workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten ( woensdag 2 oktober en 20 november 19.30-21.00 uur)
Tijdens de eerste bijeenkomst leren we wat een organisatie aantrekkelijk maakt voor jongeren. Wat vinden jongeren leuk om te doen en welke begeleiding vereist dat? We onderzoeken daarbij de eigen organisatie. Aan het eind krijg je tools aangereikt die je kunnen helpen bepalen in hoeverre de organisatie is ingericht voor jongeren. Hiermee ga je aan de slag binnen je eigen organisatie. In de tweede bijeenkomst worden de uitkomsten besproken en uitgewisseld met de andere deelnemers.

Aanmelden kun je hier