Basistraining Vrijwilligerscoördinatie mei 2020

 • Categorie

  Vrijwilligersmanagement

 • Startdatum

  11 mei 2020

 • Einddatum

  08 juni 2020

 • Tijd

  Van 13.00 uur tot 16.00 uur

 • Locatie

  Buurthuis de Wachter, Oudorperdijkje 65, Alkmaar

 • Bijzonderheden

  Helaas moet de cursus i.v.m. de COVID-19 maatregelen geannuleerd worden

Het begeleiden en coördineren van vrijwilligers is een uitdagende taak binnen elke organisatie, die met vrijwilligers werkt. Dit legt namelijk de basis voor een goede samenwerking, een passende taakopvatting én voor blijvend enthousiasme bij de vrijwilligers.
Deze training biedt een combinatie van theorie, inzichten en het uitwisselen van praktijkervaringen. Na afloop hebben de deelnemers een stevige basis om hun taken nog beter te uit te voeren.
Deelnemers aan eerdere edities gaven deze training gemiddeld een 8 als rapportcijfer.

- Data: 11 en 25 mei en 8 juni

Trainer: Annelieke Bosdijk
- Kosten: 199 euro per persoon*
- Maximum aantal inschrijvingen: 12
*inclusief koffie/thee, een reader als naslagwerk en een bewijs van deelname

Kortingsmogelijkheden:
- Omdat de Vrijwilligers Centrale zich realiseert dat betaalde opleidingen voor minder draagkrachtige organisaties wellicht een te grote belasting is, bieden wij organisaties met een jaarbegroting van maximaal €25.000 per jaar 50% korting op de kosten van door ons aangeboden trainingen. Meld bij inschrijving bij de opmerkingen, dat je bij zo'n organisatie werkt, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de korting te kunnen regelen.
- Vanaf 2020 zijn wij met een partnerprogramma gestart. Onderdeel van dit programma is het recht op twee gratis trainingsactiviteiten voor een deelnemende organisatie. Wil je meer weten over dit partnerprogramma, neem dan contact op met Ruud Herder, directeur: r.herder@vcra.nl.

Reacties van deelnemers
‘Deze training gaf me het zelfvertrouwen om deze taak op mij te nemen en echt leiding te geven’
‘Heel praktisch en inspirerend. Uiteindelijk komt deze kennis ten goede aan mijn vrijwilligers.’

Wilt u na deze de basistraining uw kennis nog verder verdiepen?  Volg onze masterclasses met de volgende thema’s: Werven, Beleid en Begeleiden. Deze kunnen ook los van deze training gevolgd worden. De masterclasses bieden vrijwilligerscoördinatoren de kans om zich vakinhoudelijk verder te ontwikkelen.