Search Menu

 

Vormen van dementie

 • Categorie

  Zorg en Welzijn

 • Startdatum

  07 september 2017

 • Einddatum

  07 september 2017

 • Tijd

  Van 19.30 uur tot 21.30 uur

 • Locatie

  Geriant Alkmaar

 • Bijzonderheden

  Ook voor vrijwilligers


Hoewel iedereen een redelijk beeld kan schetsen bij de ziekte van Alzheimer en de verschijnselen van de ziekte, is er over zeldzamere vormen van dementie minder bekend. Verschillen deze vormen van dementie met de ziekte van Alzheimer en in welke mate? In de themabijeekomst Vormen van dementie wordt er in gegaan op verschillende zeldzamere vormen van dementie.

Doelgroepen:
Professionals in zorg, welzijn, leerlingen in het onderwijs, medewerkers bij gemeenten, vrijwilligers van vrijwilligersorganisaties en van instellingen, algemeen publiek, zoals vrouwenverenigingen, ouderenbonden, voetbalclubs, winkelpersoneel, etc.

Doelstelling:
In de themabijeenkomst Vormen van dementie gaan we in op de minder voorkomende vormen, zoals vasculaire dementie, Lewy Body dementie, dementie bij de ziekte van Parkinson, Frontotemporale dementie en PSP. Waarin onderscheiden zij zich van de ziekte van Alzheimer? Welke verschijnselen bemerk je en hoe kun je omgaan met deze bijzondere vormen van dementie? De workshop heeft een interactief karakter. Naast theoretische achtergrond worden er ook ervaringen met elkaar gedeeld.

Datum: 7 september 2017, van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur
Locatie: Geriant NKZ, James Wattstraat 10a, 1817 DC, Alkmaar
Kosten: € 39,50 per persoon. Ben je vrijwilliger? Dan kun je € 15,-- korting krijgen. Neem hiervoor eerst contact op met M. Brasz, 072-5191600.

Direct aanmelden? Dat kan HIER