Search Menu

Basis BHV (augustus)

 • Categorie

  Veiligheid en gezondheid

 • Startdatum

  08 augustus 2017

 • Einddatum

  08 augustus 2017

 • Tijd

  Van 08:30 tot 17:00

 • Locatie

  EuroBHV

 • Bijzonderheden

  ééndaagse cursus

Als er 1 of meer betaalde krachten bij je vrijwilligersorganisatie werken, is het wettelijk verplicht een BHV-er (bedrijfshulpverlener) te hebben. Samen met EuroBHV biedt de Vrijwilligersacademie aan om de BHV opleiding met hoge korting te kunnen volgen: € 60,-- per persoon.

Deze 1-daagse opleiding wordt gegeven volgens de eisen gesteld in de ARBO-wet. Tijdens deze dag staat onder andere brand- en ontruiming, verbandleer en levensreddende handelingen inclusief AED centraal. De dag zal worden afgesloten met een examen.

Inhoud:
Tijdens de opleiding brand- en ontruiming wordt eerst het theoretische gedeelte behandeld. Aan de hand van het lesprogramma zullen alle benodigde onderdelen aan de orde komen. Op een interactieve manier worden de cursisten door de theorie geleid. Op de trainingslocatie zal de cursist in diverse scenario’s en op een realistische manier het geleerde in de praktijk brengen. Het oefenen gebeurd in een speciaal ingerichte simulatieruimte. In oefencontainers zullen echte branden worden geblust en worden er praktijksituaties nagebootst.

Bij de les levensreddende handelingen wordt de theorie door praktijkoefeningen afgewisseld. Naast de gebruikelijke instructie verbandleer zal de cursist opgeleid worden tot gecertificeerd gebruiker van de AED. In de praktijk zal met een oefen AED diverse scenario’s aan de orde komen.

Voor de lunch wordt gezorgd.

Als je de opleiding met een positief resultaat afrond, ontvang je een diploma en een pasje.