Search Menu

 

Is jouw organisatie klaar voor de nieuwe Privacy Wet (AVG)?

 • Categorie

  Bestuur en management

 • Startdatum

  17 april 2018

 • Einddatum

  17 april 2018

 • Tijd

  Van 19.00 uur inloop; 19:30 uur Start tot 21.00 uur

 • Locatie

  Wijksteunpunt De Hofstaete, Daalmeereiland, 1827 AR Alkmaar

 • Bijzonderheden

  Informatieavond in verband met de  Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG), die vanaf 25 mei geldt, ook voor vrijwilligersorganisaties. 

Op 25 mei 2018 moeten alle organisaties in Nederland voldoen aan nieuwe privacyregels. Dus ook alle verenigingen, scholen en bedrijven. Groot én klein! De nieuwe eisen staan in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Die wet stelt strenge eisen aan de omgang met persoonsinformatie. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen. Bestuurders zijn persoonlijk aansprakelijk.

De wet eist een inspanning. Je moet kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de privacy te waarborgen. In de praktijk betekent dat: ICT-systemen op orde, beveiliging van computers en telefoons, contracten sluiten met derden over uitwisseling van gegevens, vastleggen wie in de organisatie de persoonlijke gegevens mag inzien en behandelen en instructie van alle personeelsleden. 

Tijdens de informatiebijeenkomst komen de volgende punten aan de orde: het doel, de uitgangspunten, wat zijn persoonsgegevens, de rolverdeling en het stappenplan om aan de AVG te voldoen.

Sprekers zijn Auke Abbekerk van Vrijwilligerspunt West-Friesland en Jan Kramer van Vitasys

De bijeenkomst is gratis, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk!

Er is een storing in het aanmeldformulier geweest, maar deze is inmiddels verholpen. Je kunt gewoon via de inschrjifknop rechtsbovenin aangeven dat je komt! Als je je intussen telefonisch of via e-mail hebt aangemeld, krijg je een persoonlijke bevestiging van ons via e-mail. Je hoeft je dan dus niet opnieuw aan te melden.