Search Menu

 

Met Elkaar, Voor Elkaar: Omgaan met Dementie

 • Categorie

  Zorg en Welzijn

 • Startdatum

  24 mei 2018

 • Einddatum

  24 mei 2018

 • Tijd

  Van 19:15 uur Start tot 21.00 uur

 • Locatie

  De Horn, Hornplein 8 in Schermerhorn

 • Bijzonderheden

  Informatieve bijeenkomst met netwerkmoment

Op 24 mei aanstaande is er een nieuwe editie van de netwerkbijeenkomst 'Met elkaar, voor elkaar'. Ditmaal met als thema 'Omgaan met dementie'. De bijeenkomst vindt plaats in De Horn in Schermerhorn. Vanzelfsprekend is er ook dit keer na afloop van het thema-gedeelte weer de mogelijkheid op met elkaar bij te praten onder het genot van een drankje.


Wat is dementie nou eigenlijk? Hoe vaak komt het voor en wat zijn de risicofactoren? Wat betekent het om dementie te hebben voor iemand? Hoe beïnvloedt het zijn of haar sociale leven? En wat betekent het voor een partner, kinderen, familie en vrienden? Wat kun je doen als je denkt dat iemand begint te dementeren? En wat kun je betekenen voor iemand met dementie en zijn/haar omgeving?

De behoefte aan informatie over dit onderwerp is groot. Na een zeer succesvolle bijeenkomst in Wijkcentrum De Oever half maart over dit onderwerp, organiseert de Vrijwilligers Centrale opnieuw een bijeenkomst over dementie. Dit keer in samenwerking met RSWP Alkmaar Aangenaam en Stichting Geriant in het kader van Met Elkaar, Voor Elkaar. De bijeenkomst vindt plaats in De Horn in Schermerhorn.

De voorlichting wordt gedaan door een ervaren casemanager van Geriant, die dagelijks in haar werk te maken heeft met mensen met dementie. Verder zullen ervaringsdeskundigen vertellen hoe het is om dementie te hebben of om samen te leven met iemand met dementie.

Inloop vanaf 19.00 uur. Programma start om 19.15 uur tot 21.00 uur. Na afloop is er tot 21.30 uur de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

De bijeenkomst is gratis, maar aanmelding vooraf is noodzakelijk.