Inspireer elkaar

 • Categorie

  Netwerkbijeenkomst

 • Startdatum

  15 november 2018

 • Einddatum

  15 november 2018

 • Tijd

  Van 19.00 uur tot 21.00 uur

 • Locatie

  De Rijper Eilanden

 • Bijzonderheden

  Netwerkbijeenkomst in de serie 'Met elkaar, voor elkaar'

De Vrijwilligers Centrale organiseert in samenwerking met RSWP Alkmaar Aangenaam opnieuw een netwerkbijeenkomst in de serie Met elkaar, voor elkaar. Dit keer bieden wij de mogelijkheid om je te laten inspireren door de verhalen van collega-organisaties. 

Deze avond worden er een aantal flitspresentaties gegeven van maximaal 5 minuten per keer over een voor die organisatie vernieuwend of goedwerkend initiatief. Om al een paar van deze goede ideeën te noemen:

Dorpshuis 'Onder de Boom' is het gelukt om in een tijd dat anderen geen bestuursleden kunnen vinden een bestuur van 13 personen samen te stellen. Hoe deden ze dat?

Stichting Welzijn Ouderen Schermerhorn (SWOS) heeft via een bewonersinitiatief een beamer en projectiescherm bekostigd. Hoe werkt dat?

Het Zwarte Kerkje/Het Schooltje in Zuidschermer organiseert acht keer per jaar een lunch voor dorpsbewoners. Hoe hebben de initiatiefnemers dit aangepakt?

Museum In 't Houten Huis heeft ruim 50 actieve vrijwilligers. Waarom werkt hun vrijwilligersbeleid?

In de Oterleker gemeenschap wordt gebruik gemaakt van de buurtapp Nextdoor. Hoe werkt deze app en hoe wordt deze in Oterleek ingezet?

Na deze presentaties is er gelegenheid om met de sprekers en andere deelnemers in gesprek te gaan over deze initiatieven. Natuurlijk kun je tijdens het hapje en drankje ook nieuwe contacten leggen. 

Voorzitter van de avond is Eerde de Swart, directeur van de Vrijwilligers Centrale.

Hotel De Rijper Eilanden 
Zuiddijk 2-A, 1483 MA De Rijp

Inloop vanaf 19.00 uur
Programma:
19.15 uur opening
19.25 uur Start presentaties
20.15 uur Napraten en netwerkmoment
21.00 uur Einde

De bijeenkomst is gratis, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk.