'Opgegroeid met vrijwilligerswerk'

Eén op de twee Nederlanders doet vrijwilligerswerk, gemiddeld 18 uur per maand! Wij vinden dat het tijd is om deze mensen te leren kennen. Wie zijn het en wat doen ze? Waarom doen ze vrijwilligerswerk en wat levert het op? De komende tijd gaat de vrijwilligerscentrale op bezoek bij vrijwilligers en gaan we in gesprek om de vrijwilliger en de organisatie waar zij voor werken te leren kennen. Deze keer hebben wij Thomas Dinkgreve mogen interviewen, een jongeman die na de zomer bij het Rode Kruis aan de slag gaat als vrijwilliger.

Bij Thomas Dinkgreve (bijna 18) is het vrijwilligerswerk er met de paplepel ingegoten. Zijn vader heeft op vrijwillige basis als secretaris gewerkt en de moeder van Thomas gaat ongeveer één keer per week wandelen met een dame op leeftijd. Zelf heeft Thomas ook weleens meegeholpen bij het vrijwilligerswerk van zijn ouders. Recent heeft hij besloten om zelf vrijwilligerswerk te gaan doen en dus stapte Thomas een maand geleden bij ons naar binnen.

Marketing voor het Rode Kruis
Na de zomer gaat Thomas vrijwilligerswerk doen bij het Rode Kruis (regio Noord-Holland). Bij het Rode Kruis gaat hij zich bezig houden met het maken van een marketingplan ter promotie van verschillende EHBO cursussen van het Rode Kruis. ‘Daarmee hoop ik het verschil te maken, een goed marketingplan af te leveren en er natuurlijk voor te zorgen dat mensen weten wat ze moeten doen bij een noodgeval’. Verder hoopt Thomas praktijkervaring op te kunnen doen die hij kan gebruiken bij zijn opleiding Business Studies, waar hij na het behalen van zijn diploma mee wilt beginnen.

Vrijwilligerswerk: Wat levert het jou op?
Eén van de belangrijkste redenen om vrijwilligerswerk te gaan doen vindt Thomas dat je er zelf ook wat aan hebt. ‘Een goed gevoel krijgen over jezelf door iets voor anderen te doen, plezier hebben omdat je ziet dat iemand anders geniet’ is volgens hem een fantastische reden om vrijwilligerswerk te doen. Maar ook praktijkervaring opdoen voor een baan is een goede reden om vrijwilligerswerk te doen, ‘je slaat twee vliegen in één klap’. Wat de belangrijkste redenen voor Thomas om vrijwilligerswerk te gaan doen ook zijn, hij heeft er in ieder geval ontzettend veel zin in om na de zomer te beginnen.