Vrijwilliger bij Stichting Babyspullen: Romano di Pauli

Romano heeft via de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar werk gevonden bij Stichting Babyspullen. Dit is een stichting waar mensen gebruikte babyspullen kunnen brengen zodat deze opnieuw gebruikt kunnen worden door (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Wij zijn ontzettend blij en trots dat wij Romano hebben kunnen koppelen aan Stichting Babyspullen. Hieronder een leuk interview met Romano. 

Kun je kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Ik ben Romano M De Pauli. Ik ben 46 jaar en ik werk als vrijwilliger bij de stichting.

Hoe ben je bij Stichting Babyspullen terecht gekomen?
Ik heb via de website vrijwilligerscentrale Alkmaar (VCRA) gesolliciteerd bij de stichting.

Waarom besloot je om Stichting Babyspullen te gaan helpen?
Ik heb om meerdere redenen besloten om bij de stichting te gaan werken. Ten eerste omdat ik dit werk lichamelijk aankan. Ten tweede omdat het om babyspullen gaat, en ik vind dat wel iets voor mij. Het was een mooie opvolging van mijn vorige vrijwilligersfunctie, nadat ik daar mijn huidige vriendin had ontmoet. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Hoe zet jij je voor Stichting Babyspullen in?
Ik zet mij voornamelijk in bij de loods in Heerhugowaard, waar ik als vrijwilliger vooral de meisjeskleding sorteer. Ik zorg er ook voor dat de loods op orde en aan de kant is. Dit doe ik onder andere door te stofzuigen, oud karton klein te maken, een Fifo-systeem te hanteren, en zo nu en dan met de bus nieuw gedoneerde spullen op te halen. Eigenlijk ben ik een manusje van alles.

Wat vind je zo leuk aan het vrijwilligerswerk voor Stichting Babyspullen?
De meisjeskleding voor baby’s is zo schattig!

Waarom zouden anderen de stichting volgens jou ook moeten helpen? Moeten is dwang, daarom zou liever zeggen mogen of kunnen helpen. Je helpt aanstaande moeders aan een mooi babystartpakket.

BENIEUWD NAAR ONZE ANDERE INTERVIEWS? LEES MEER!