Search Menu

Wat is Alkmaarvoorelkaar?

Op ALKMAARVOORELKAAR zie je in één oogopslag wie hulp vraagt en wie hulp aanbiedt. Eenvoudig, gemakkelijk en bovendien gratis. Hier vind je vrijwilligersvacatures via organisaties, individuele hulpvragen én aanbod van particulieren. Kortom dé verzamelplaats van vrijwillige inzet en vraag in de gemeentes Alkmaar, Bergen en Langedijk.

Voorheen werd vrijwilligerswerk in georganiseerd verband gevraagd en aangeboden via de vacaturebank van VCRA. Voor particulier vrijwilligerswerk in de zorg konden hulpvragers en –aanbieders terecht op Zorgvoorelkaar Alkmaar. Dit zorgde soms voor verwarring.

Met Alkmaarvoorelkaar is er één plek waar je zowel particulier als georganiseerd vrijwilligerswerk kunt vinden en aanbieden.

Duidelijker en dus klantvriendelijker. Bovendien kan op Alkmaarvoorelkaar.nl op wijk- of dorpsniveau worden gezocht naar vraag en aanbod. En ook dat maakt het een stuk makkelijker om vrijwilligerswerk te vinden of te zoeken. Met de overgang naar Alkmaarvoorelkaar hopen we dat hulpvragers en hulpaanbieders elkaar dus nog beter zullen vinden. Natuurlijk blijft de Vrijwilligers Centrale alle gebruikers van Alkmaarvoorelkaar ondersteunen.