De Oever

Algemeen
Wijkcentrum De Oever is een bewonersonderneming, midden in de wijk Oudorp. In het moderne gebouw aan de Amstelstraat 1 richten zij zich op zowel jongeren als ouderen in de wijk.  

Faciliteiten
De Oever beschikt over voldoende ruimte en diverse zalen waaronder een sportzaal en een toneelpodium. De zalen kunnen gehuurd worden voor feesten, vergaderingen of andere activiteiten. Diverse organisaties zoals Parlan, Evean, gebiedsconsulent/wijkagent en De Wering en ook het project Voor Mekaar Oudorp vinden hier onderdak. 

Activiteiten
Bij De Oever kun je terecht voor heel veel leuke en verschillende activiteiten, zoals Eetcafé De Warme Hap, Salsa les, Biljarten, Zangkoor, Yoga, Tienerhuiskamer, Kinderinstuif en Klaverjassen.

Daarnaast houden diverse organisaties, zoals Parlan, Evean, gebiedsconsulent/wijkagent en De Wering er spreekuur en bieden ook zij activiteiten aan.

Bij het project Voor Mekaar Oudorp kun je terecht met allerlei vragen op het gebied van welzijn, zorg, voorzieningen, budgetbewaking en sociale wet- en regelgeving.

Aantal vrijwilligers
In De Oever werken 70 vrijwilligers.

 

Contact
Wijkcentrum de Oever
Amstelstraat 1 1823 EV Alkmaar
T: 072 - 5117311
E: receptie@de-oever.nl
W:
www.de-oever.nl