De Rekere 2.0

Algemeen
Buurtonderneming De Rekere is sinds 2015 gevestigd aan de Drechterwaard 16 in de wijk Huiswaard in het noorden van Alkmaar. De Rekere 2.0 is er voor iedereen, niemend wordt uitgesloten op basis van ras, geloof, overtuiging, normen of waarden. Uitgangspunt is dat alle aangeboden activiteiten elkaar versterken.

Faciliteiten
De Rekere 2.0 is gevestigd in een voormalig schoolgebouw dat de afgelopen maanden grondig is verbouwd (opening september 2015). De centrale entree grenst aan een gezellige barruimte met twee grote biljarts. Er is een professionele keuken en een fraai restaurant met horecavergunning.

De gymzaal biedt ruimte aan uiteenlopende sporters, in de toneelzaal kunnen ongeveer 300 bezoekers zitten. De kleine zaal is bedoeld voor activiteiten van de wijkvereniging. De overige ruimtes zijn verhuurd aan diverse maatschappelijke organisaties en verschillende bedrijven.

De begane grond is rolstoeltoegankelijk en er is een apart invalidentoilet. 

De locatie is prima bereikbaar met het openbaar vervoer: de bus stopt voor de deur, het NS-station ligt op loopafstand. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Activiteiten
Naast de bekende activiteiten van een normaal wijkcentrum, biedt De Rekere ook dagbesteding voor cliënten van de GGZ. Zij bereiden heerlijke lunches tegen betaalbare prijzen in de nieuwe professionele keuken

Aantal vrijwilligers
Er werken ongeveer 20 vrijwilligers. Dit aantal groeit.


Contact
Rekere 2.0
Drechterwaard 16
Tel: 072- 7504536
E: info@derekere2.nl
W: www.derekere2.nl