Stichting Binnenstadscentrum

Stichting Binnenstadscentrum is een bewonersonderneming in de binnenstad van Alkmaar. Binnen deze stichting zijn het Wijkcentrum De Eenhoorn (1), Ontmoetingscentrum De Sociëteit (2) en Ontmoetingscentrum De Blekerij (3) ondergebracht.

Wijkcentrum De Eenhoorn 
Dit is een bewonersonderneming in een 18de eeuws pand aan de Verdronkenoord 44 in hartje Alkmaar. Zij verzorgen een divers aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur. De Eenhoorn zoekt steeds weer opnieuw verbinding met de buurt en met andere organisaties, zoals MEE en De Waerden. Zo hebben zij jongerenactiviteiten, dagbesteding en een lunchservice. De Eenhoorn heeft ook Hulp om de Hoek, waar wijkbewoners klussenhulp kunnen krijgen van vrijwilligers.

Faciliteiten:

  • Kookstudio, dansstudio, kunststudio, stylingstudio
  • Sportzaal, peuterspeelzaal, vergaderzalen
  • Grote bar met zitgelegenheid, biljarttafels en maandelijkse kunstexposities
  • Een lift

De Eenhoorn en De Sociëteit overlappen elkaar voor wat betreft activiteiten. Zij hebben gezamenlijk tussen de 90 en 110 vrijwilligers.

Contact: De Eenhoorn
Verdronkenoord 44
T: 072- 5117578
E: info@binnenstadscentrum.nl
W:
http://www.wijkcentrumdeeenhoorn.nl/

 

Ontmoetingscentrum De Sociëteit
Deze bewonersonderneming is gevestigd in een 19e eeuws pand aan het Luttik Oudorp in de binnenstad van Alkmaar. De Sociëteit richt zich vooral op 50 plussers maar iedereen is van harte welkom. Er is een grote bar met zitgelegenheid, biljarttafels en er zijn regelmatig kunstexposities en diverse activiteiten. Enkele voorbeelden van de activiteiten zijn fotoclub, Filosofisch café, Leesclub, Cultureel podium, Aanschuiftafel en een Breicafé.

De grote ontmoetingsruimte is geschikt voor allerlei activiteiten zoals dans, toneel en film. Ook kunnen er lunches worden verzorgd.

De Eenhoorn en De Sociëteit overlappen elkaar voor wat betreft activiteiten. Zij hebben gezamenlijk tussen de 90 en 110 vrijwilligers.

Contact: De Sociëteit
Luttik Oudorp 78
1811 MZ Alkmaar
T: 072-5114715
W: http://www.de-societeit.nl/

De Blekerij
Deze knusse locatie ligt net buiten de binnenstad, aan de Blekerskade 16. Er is een ontmoetingsruimte en een kleine keuken die beiden verhuurd worden aan belangstellenden. Iedere dag is er een inloop in de ochtend, een huiskamer voor de buurt als het ware. Op dinsdagavond houdt men Open Eettafel waar je voor € 5,-- samen kunt eten.

Er zijn 15 vrijwilligers actief voor deze bewonersonderneming.

Contact: De Blekerij
Blekerskade 16
1814 TJ ALKMAAR
T: 072-5157016
W: https://deblekerij.wordpress.com/