Jongeren en vrijwilligerswerk, klasse!

Veel mensen denken, dat jongeren alleen maar iets willen gaan doen als het ze geld oplevert. De vele jongeren die al vrijwilligerswerk doen bewijzen het tegendeel. Ze worden niet of nauwelijks betaald voor het vrijwilligerswerk dat ze doen. En dat is natuurlijk klasse! Toch levert het ze wel iets op. Een goed gevoel, leuke contacten, werkervaring. Of zoals één van de jonge vrijwilligers ons vertelde: "Het is een ander soort rijkdom".

Kleine bijdrage, groot verschil
Weet je niet of vrijwilligerswerk iets voor jou is? Heb je nog behoefte aan een 'peptalk'? Kijk dan het onderstaande inspirerende filmpje speciaal gemaakt voor jongeren. Een bijdrage van onze stagiair Wessel. 

Doe het zelf
Doe je nog geen vrijwilligerswerk, maar wil je wel iets gaan doen, kijk dan rond op de website, kijk op alkmaarvoorelkaar.nl van VCRA voor de huidige hulpvragen of bied daar actief je eigen hulpaanbod aan, schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Twitter!

Advies nodig?
Kom je er niet zelf uit? Geen probleem! Neem dan contact met ons op en laat ons (samen met jou) kijken naar wat passend vrijwilligerswerk voor jou zou kunnen zijn.

Enquête
Onlangs heeft onze stagiair Wessel van Leeuwen een enquête verzonden aan meer dan 600 jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die zich ooit hebben aangemeld bij onze vrijwilligerscentrale om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wij willen namelijk graag weten of ze zich ook echt zijn gaan inzetten als vrijwilliger en wat ze dan zijn gaan doen. Maar we willen er vooral achter komen waarom ze dit vrijwilligerswerk zijn gaan doen. 

Veel jongeren hebben de enquête ingevuld en Wessel is druk bezig om de uitkomsten in kaart te brengen. We hopen het eindresultaat voor de start van het nieuwe schooljaar hier op de website te kunnen publiceren.