Search Menu

AAN DE SLAG

10 Fietsen voor 'Aan de Slag'

Afgelopen dinsdag was de officiële overhandiging van een tiental fietsen aan deelnemers van het project ‘Aan de Slag’. De aanschaf van de fietsen is mogelijk gemaakt door een particuliere donatie. De fietsen zijn door sponsoring volledig gebruiksklaar gemaakt en voorzien van fietstassen met het logo van Aan de Slag. 

Vluchtelingen uit de Alkmaarse Asielzoekerscentra doen sinds oktober vorig jaar in het kader van dit project van de Vrijwilligers Centrale allerlei vrijwilligersklussen bij organisaties. Vervoer bleek een groot probleem te zijn. Vluchtelingen beschikken niet over eigen fietsen en dat maakte de inzet bij een aantal klussen lastig.

Rachel van Sluijs en Vivian Hemmelder doneren elke maand aan één speciaal goed doel en bloggen hierover onder de titel ‘Mini Philantropists’. Zij willen hiermee een bijdrage aan de wereld leveren. Toen zij hoorden over het vervoersprobleem van ‘Aan de Slag’ besloten zij €500,- te doneren. Stichting Rataplan steunde deze actie door voor dit geld tien fietsen op te knappen en volledig rijklaar af te leveren. Theo Schilder Tweewielers Alkmaar stelde geheel belangeloos tien fietstassen ter beschikking, die via sponsoring door De Jong Reclame uit Heerhugowaard voorzien werden van ‘Aan de Slag’-bedrukking.

Vivian Hemmelder en Pieter Elzinga van Stichting Rataplan waren namens de donateurs en sponsoren bij de overhandiging aanwezig evenals vertegenwoordigers van het Centraal Orgaan Asielzoekers en de Vrijwilligers Centrale. De fietsen werden onder grote belangstelling van de bewoners van de asielzoekerscentra met veel enthousiasme meteen uitgeprobeerd door deelnemers van ‘Aan de Slag’.

Meer informatie over  ‘Aan de Slag

Meer informatie over ‘Mini Philantropists’

 DSC8023      DSC8075

Foto rechts: Vivian Hemmelder en Pieter Elzinga

Foto's door Frank Hoppener voor de Vrijwilligers Centrale