Coronahulp: Kom in actie!

Website Alkmaarvoorelkaar.nl vanaf nu verzamelplaats Coronahulp in Alkmaar, Bergen en Langedijk.
Hulporganisaties en de Vrijwilligers Centrale slaan de handen ineen en maken van het bestaande online platform Alkmaarvoorelkaar.nl de verzamelplaats voor het vragen en aanbieden van Coronahulp. Ook alle nieuwe initiatieven kunnen vanaf nu hier terecht.

Alle hulp op één plek
In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook allerlei bestaande hulporganisaties hebben extra handen nodig. Op Alkmaarvoorelkaar.nl/coronahulp verzamelen we alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo maken we de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig! Jij doet toch ook mee?

Vraag om hulp
Je kunt niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. Je bent zelf kwetsbaar en je zou heel graag elke dag even met iemand contact willen hebben. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil vanwege corona en de bewoners zitten alleen. Plaats een oproep en vraag of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of de essentiële boodschappen kan halen. Schroom niet en plaats je vraag!

Help een ander
Je hoort en ziet het nieuws en wil graag iemand helpen. Maar waar begin je? Wat als je zelf verkouden bent en je de deur niet uit kunt? Bij Alkmaarvoorelkaar geloven we dat iedereen iets te bieden heeft, ook op afstand. Denk aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langsbrengen van de boodschappen bij de buurvrouw.

Bestaande organisaties en nieuwe initiatieven
Heb je als bestaande organisatie een mooi hulpaanbod of tijdelijk extra handen nodig? Of ben je een mooi nieuw initiatief begonnen om bijvoorbeeld in je buurt zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen? Plaats vraag en/of aanbod op Alkmaarvoorelkaar.nl. Voor maatschappelijke organisaties en particulieren is het gebruik van dit platform gratis.

Hoe werkt het?
Registreer je vandaag nog op www.alkmaarvoorelkaar.nl/coranahulp. Kies de categorie Coronahulp en maak je hulpaanbod of hulpvraag zo concreet mogelijk. Wat wil je precies doen of wat heb je wanneer nodig? Bijvoorbeeld boodschappen, hond uitlaten, medicijnen ophalen, telefonisch contact met mensen, vervoer. Zo kunnen mensen die hulp nodig hebben of aanbieden je snel en makkelijk vinden.

Heb je vragen of hulp nodig bij het plaatsen van je vraag of aanbod?
Neem contact op met de Vrijwilligers Centrale. Bel 072 519 16 00 op maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12. Of mail je vraag naar info@vcra.nl. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Horizontaal Logo AVE