Huldiging Helden van Alkmaar 2017

Dit jaar werden 54 vrijwilligers aangemeld voor de onderscheiding ‘Held van Alkmaar’. Zevenenveertig van hen waren vrijdag 8 december naar Buurtcentrum De Rekere gekomen om de medaille tijdens de feestelijke huldiging uit handen van Wethouder Anjo van de Ven de te ontvangen. De Vrijwilligers Centrale organiseerde het evenement dit jaar voor de zesde keer.

De onderscheidingen zijn toegekend aan vrijwilligers van negenendertig verschillende organisaties. Zo zijn er vrijwilligers onderscheiden van het Filmhuis Alkmaar en Humanitas tot KWF Kankerbestrijding en SV Koedijk en van Popkoor Together  en het Respijthuis tot Turnvereniging Saturna.

Ongeveer honderdvijftig mensen, Helden en hun gasten, werden vrijdagmiddag gastvrij ontvangen in Buurtcentrum De Rekere. Iedereen werd welkom geheten met een feestelijk hapje en drankje. Eerde de Swart, directeur van de Vrijwilligers Centrale, opende het officiële gedeelte, waarna wethouder  Anjo van de Ven namens de gemeente Alkmaar de aanwezigen toesprak. Zij benadrukte het belang van vrijwilligerswerk en de waardering die de samenleving daarvoor heeft.

Elke Held werd vervolgens persoonlijk naar voren geroepen. Daar werd verteld waarom juist aan deze vrijwilliger de onderscheiding was toegekend. Na ieder verhaal, de een nog mooier en indrukwekkender dan de andere, ontving de vrijwilliger een groot applaus. Naast de medaille ontvingen de Helden ook een certificaat met daarin de persoonlijke motivatie voor de toekenning evenals een cadeautje namens de Vrijwilligers Centrale. Na het maken van de traditionele groepsfoto konden alle aanwezigen elkaar uitgebreid feliciteren en werd er nagenoten met een drankje, een hapje en prachtige muziek door Rose Marin.

Officiële Groepsfoto Gecomprimeerd

Foto door Grace van Houten Fotografie voor de Vrijwilligers Centrale. 

Downloaden van de foto is  toegestaan, maar publicatie mag alleen met bovenstaande vermelding. De aanmelders, die hadden aangegeven de digitale foto graag te ontvangen, hebben deze toegestuurd gekregen. 

De volledige namenlijst van de Helden van Alkmaar 2017 lees je hier!

Zie hieronder de foto's van Annelieke Bosdijk van de huldiging van de Helden van Alkmaar.