Help mee bij de Klim naar de Hemel

Wil jij  deel uit te maken van een uniek Alkmaars evenement? Dit is je kans!

Grote Kerk Alkmaar bestaat 500 jaar en dat wordt gevierd met een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in én rond de Grote Kerk. Een letterlijk hoogtepunt is de unieke ‘Klim naar de Hemel’. Van 1 mei tot 1 augustus is iedereen welkom om een kijkje te nemen op de platforms die tegen de Grote Kerk aan en er bovenop gebouwd worden. Om zo te ontdekken wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet!

Artist _impression _klim -naar -de -hemel -rob -marijn -2-3-2018-cropped

‘Klim naar de hemel’ is alleen mogelijk met behulp van heel veel vrijwilligers. Zij zorgen dat de (dagelijkse) werkzaamheden worden uitgevoerd die nodig zijn om het bezoek aan het platform zo soepel mogelijk te laten verlopen. Denk bijvoorbeeld aan kassa-werkzaamheden, het scannen van entreekaartjes of de begeleiding van de Klim.

Draag jij de Grote Kerk een warm hart toe? Ben je enthousiast over ‘Klim naar de Hemel’? Heb je in de periode 1 mei tot 1 augustus tijd om mee te doen?

Help dan ook mee en meld je aan.

Wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om te kijken op welke wijze jij kunt helpen. 

INFORMATIEAVOND
Lijkt het je leuk om te helpen, maar wil je eerst meer informatie? Ga dan naar de informatieavond op woensdag 11 april aanstaande in de Grote Kerk. Daar vertellen we je meer over het evenement, over de vrijwilligerstaken, de organisatie en je kunt je daar ook gelijk inschrijven om mee te helpen.

Locatie: Grote Kerk Alkmaar
Tijd:  19.30 - 20.30 uur
Datum: woensdag 11 april
De bijeenkomst is gratis, maar inschrijven vooraf is gewenst.

Ons team coördineert de inzet van vrijwilligers bij dit prachtige evenement. De Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar, goede buur van de Grote Kerk en dit jaar zelf ook jubilerend, ondersteunt het vrijwilligerswerk in Alkmaar al tien jaar.

Klim -naar -de -hemel -specs

'Het Laatste Oordeel’ van dichtbij
Via een steigertrap kun je de kerk vanaf het Kerkplein beklimmen. In eerste instantie naar een bordes op zo’n twintig meter hoogte, waarbij het vervolgens mogelijk is om dóór een raam in de Grote Kerk te stappen. Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering van Jacob van Oostsanen, bewonderen. Een unieke gelegenheid om dit meesterwerk van Van Oostsanen, met alle fraaie en bizarre ‘Jeroen Bosch-achtige’ details, van dichtbij te zien!

Naar de hemel
Daarna kun je je weg vervolgen naar het dak van de kerk. Vanaf het bordes leidt een trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte. Dichterbij de hemel kun je in Alkmaar niet komen. Om de vieringtoren is ook een bordes geïnstalleerd, zodat je rond de vieringtoren kunt wandelen. Vanaf deze hoogte wordt beter inzichtelijk wat een indrukwekkende constructie deze laat-Gotische kerk is. En natuurlijk is het genieten van het overweldigende uitzicht!

DOE OOK MEE EN MELD JE NU AAN!