Lintje in gemeente Bergen

Ken je iemand die zich als vrijwilliger op een bijzondere wijze inzet in de gemeente Bergen? Dan kun je die zelf voordragen voor een koninklijke onderscheiding. Dat is echt niet zo ingewikkeld.

Kom op tijd in actie
Je moet er wel op tijd bij zijn. Als je wilt dat de burgemeester van de gemeente Bergen in 2019 een koninklijke onderscheiding kan opspelden bij de door jou voorgedragen persoon, stuur dan je voorstel in vóór 1 juli 2018. Na de aanvraag volgt een uitgebreid onderzoek naar de verdiensten van de door jou voorgestelde kandidaat. Heb je een decoratievoorstel voor een tussentijdse onderscheiding in verband met een bijzondere gelegenheid  zoals een jubileum, dan moet je dat voorstel zes maanden vóór de gewenste datum van de uitreiking bij de burgemeester indienen.

Aanvraagformulier
Wil je een voorstel doen, gebruik dan het speciale formulier daarvoor via www.lintjes.nl. Het advies is vooraf eerst contact op te nemen met het bestuurssecretariaat van de gemeente Bergen. Het is natuurlijk de bedoeling dat de persoon die de Koninklijke onderscheiding krijgt, verrast wordt op de dag van de uitreiking. Dus doe je aanvraag in het diepste geheim en verklap niets!

Meer informatie
Over de regels rond de toekenning van lintjes lees je alles op www.lintjes.nl. Voor meer informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding kun je contact opnemen met het collegesecretariaat van de gemeente Bergen: Mariëlle Koek via 088 909 7067/mariellekoek@debuch.nl of Franka Dudink 088 909 7064/frankadudink@debuch.nl.