Search Menu

Met Elkaar Voor Elkaar kijkt terug

Gistermiddag kwam de hele regio Alkmaar samen in het gezellige café  ’s Lands Welvaren in Schermerhorn voor de netwerkbijeenkomst ‘Met elkaar, voor elkaar kijkt vooruit’. Alkmaar, Egmond, Bergen, Schermerhorn, Driehuizen, Graft, de Rijp, maar ook Langedijk, alles was vertegenwoordigd! Thema van deze bijeenkomst was de vraag hoe je jongeren meer bij je organisatie kan betrekken. 

Al tijdens de koffie raakten verschillende deelnemers met elkaar in gesprek en zijn er mooie verrassende verbintenissen ontstaan! De sfeer zat er al snel in en jong en oud kwam hier ook letterlijk samen.

De panelleden Suzan de Reus (Jeugd Beweging Schermer) en Damian Vendel     (Jongerenvereniging De Ruiterstok) en Koen Ootes (Jeugd Beweging Schermer) trapten af en vertelden over het vrijwilligerswerk dat zij, als jongere, doen. Wat een inspirerende verhalen! Er werden meteen veel vragen aan het panel gesteld. “Hoe komen jullie aan nieuwe vrijwilligers”, leek de rode draad in deze vragen te zijn.

Vervolgens gingen we in drie groepen op pad om verschillende workshops te volgen. Mick Rustenhoven van Micode gaf een presentatie over Social Media. Hij wilde de basis van Facebook gaan uitleggen, maar al snel bleek dat er meer behoefte was aan de specifieke vraag: Hoe werf je (jongere) vrijwilligers voor je organisatie via Facebook? Mick draaide zijn hand hier niet voor om en heeft de workshop ter plaatse veranderd. Damian Vendel nam een tweede groep mee naar het pand van de Ruiterstok, de jongerenvereniging van Schermerhorn. Damian heeft laten zien waar de jongeren 2 avonden per week welkom zijn. Een biljart, een dj-booth, een bar, alles voor een gezellige avond is aanwezig.

Groep 3 heeft onder de inspirerende leiding van oud-slager Donald Mens met elkaar 45 gehaktballen gemaakt voor elkaar. Tijdens de workshops leerden de deelnemers elkaar nog beter kennen en werden vele verhalen en de nodige ervaringen uitgewisseld.

Om 19.00 waren we allemaal weer terug in ’s Lands Welvaren. Daar kregen we een oer-Hollandse maaltijd voorgeschoteld: Hutspot, Zuurkoolschotel of Aardappelen met Rode Kool, samen met de heerlijke gehaktballen van groep 3. Na het eten werden de uitkomsten van de bijeenkomst nog kort samengevat en besproken. De deelnemers vonden het een geslaagde middag en avond, waarbij iedereen wel iets heeft meegenomen om nog eens verder over na te denken of om gelijk in de praktijk te brengen.

Heeft jouw organisatie behoefte aan ondersteuning over dit onderwerp? Voel je vrij om ons te benaderen. We helpen je graag verder.

Wil je ook een keer deelnemen aan één van onze inspirerende workshops? Houd onze agenda en natuurlijk onze facebookpagina in de gaten. 

De fotocredits gaan naar Henk Dogger, bekijk alle foto's op onze facebookpagina.