Search Menu

Staatssecretaris redt vrijwilligers Sensoor

Het waren spannende tijden voor de vrijwilligers van Sensoor locatie Alkmaar en hun 1000 collega’s in het hele land. Na jarenlang overleg en onzekerheden liet staatssecretaris Van Rijn vrijdag 2 juni weten de anonieme hulplijn Sensoor via VWS te financieren. 

In de Wet Maatschappelijke Ondersteuning staat dat iedere gemeente, dus ook Alkmaar, verplicht is haar bewoners een luisterend oor te bieden, 24 uur per dag. Sensoor voert deze dienst al ruim 60 jaar uit. 

Door de toezegging van Van Rijn kan Sensoor locatie Alkmaar weer volop vrijwilligers werven. Want nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig. Steeds meer mensen maken gebruik van de anonieme hulpdienst, zeker nu de zomertijd aanbreekt waarin eenzaamheid veelal versterkt wordt. Voor wie niet op vakantie gaat, met name ouderen, kan dit een stille periode zijn. 

Iedereen die ruimte heeft in hoofd, hart en agenda met interesse in de medemens, is van harte welkom om zich aan te melden. Nieuwe vrijwilligers volgen de Sensoortraining. Die richt zich op het ontwikkelen van luister- en gespreksvaardigheden en gespreksthema’s die veel voorbij komen aan de telefoon, chat en mail. Na de training worden vrijwilligers professioneel begeleid en ondersteund. Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk kunt u terecht op de website www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk

Sensoor biedt dag en nacht een luisterend oor via telefoon, e-mail en alle dagen van de week via de chat. Ruim 1000 vrijwilligers worden hiervoor getraind en begeleid vanuit 25 locaties verspreid door Nederland. Jaarlijks luisteren zij 250.000 keer naar mensen die het even niet zien zitten, die eenzaam, ziek, verdrietig of bang zijn. Sensoor is opgericht in 1958 onder de naam SOS Telefonische Hulpdienst.

Bellen voor een anoniem luisterend oor kan via het Alkmaarse nummer 072-5613614. Chatten en mailen kan via www.sensoor.nl

Bron: Stadskrant Alkmaar