Search Menu

THNX! 2017 "SING&SWING"

‘EEN TOP AVOND!’ Dat schreef een vrijwilliger, die  donderdagavond bij het jaarlijkse vrijwilligersfeest THNX! aanwezig was. Omdat smaken verschillen kiest de Vrijwilligers Centrale, organisator van THNX!, elk jaar een ander thema en een andere locatie. Dit jaar was het thema Sing & Swing. Vijfhonderd vrijwilligers hadden een toegangsbewijs weten te bemachtigen voor het evenement in het prachtige nieuwe pand van Podium Victorie. Geweldige acts, lekkere hapjes en drankjes en een fantastische sfeer. Of zoals een andere bezoeker schreef: ‘Je weet dat je bij een goed feest bent geweest als je met meer energie weggaat dan toen je aankwam.’

De avond startte met een korte speech van wethouder Anjo van de Ven. Zij  benadrukte het belang van en de waardering voor de Alkmaarse vrijwilligers.  ‘Een avond vol Sing & Swing’, aldus de wethouder, ‘hebben jullie zeker verdiend.’  Ze deed een oproep aan iedereen om zoveel mogelijk mee te werken en mee te denken met de gemeente om van Alkmaar een dementievriendelijke stad te maken. Daarnaast roemde ze inzet van bewoners van het asielzoekerscentrum, die in het afgelopen jaar samen al meer dan vijfhonderd vrijwilligersklussen hadden uitgevoerd in Alkmaar. ‘Goed voor de stad en het bevordert de integratie in de samenleving.’ De Vrijwilligers Centrale kreeg daarbij de complimenten van de wethouder voor het organiseren en begeleiden van deze klussen in het kader van het  project ‘Aan de slag’.  

Na deze mooie woorden kon het feest echt beginnen. Ceremoniemeesteres en mega-diva Joyce, het alter ego van Alexander van der Doorn, verscheen in een enorme rookwolk op het toneel begeleid door de muziek van de fantastische DJ Sweet le Freak. Samen zorgden zij voor een geweldige portie entertainment en sfeer. Dansschool Latin Xcitement liet zien hoe je met plezier en passie kunt dansen. En hoe. Met een gigantische hoeveelheid energie en aanstekelijk enthousiasme stond de hele zaal binnen de kortste keren op z’n kop. Na even weer op adem te zijn gekomen kon er genoten worden van de volgende act. Kariem Ahmed van Tricks and Beats leerde de zaal hoe je moet beatboxen. Beatboxen is een vorm van vocale percussie ofwel drummen met je mond. Ongelooflijk wat die man met zijn stem kan doen. Iets later namen de dansers van Stichting Kicking Country de zaal mee in de wereld van Countrymuziek en Linedancing. Ook hier spatte het enthousiasme af en deed de hele zaal mee.

Tussendoor kregen de gasten heerlijke hapjes gemaakt en geserveerd door leerlingen van het Horizon College, die hiermee een opdracht voor hun opleiding  afronden. Een echt Alkmaars kaasmeisje deelde lekkere blokjes Beemsterkaas uit. De dorst werd gelest met flesjes water en allerlei andere drankjes, die door de barmensen van Victorie vakkundig werden verzorgd.

Om 23 uur gingen de laatste gasten weg. Een zeer geslaagde avond, zoals ook blijkt uit deze reactie:’ Voelde me gezien en gewaardeerd, in de watten gelegd.’ En dat was nou precies de bedoeling! Tot volgend jaar bij ‘THNX!’ 2018.