THNX!: Wat was het weer geweldig

JAARLIJKS ALKMAARS VRIJWILLIGERSFEEST GROOT SUCCES
De medewerkers van de jubilerende Vrijwilligers Centrale straalden van enthousiasme bij de start van ‘THNX! 2018: Diverstival’. Voor de editie van dit jaar was gekozen voor een festival-achtige opzet waar de diversiteit van vrijwilligerswerk met hele uiteenlopende programmaonderdelen werd gevierd. Bijna vierhonderd vrijwilligers werden tijdens het feest in het prachtige A.F. Vrij Zijn Theater in Oudorp verwelkomd.

Enthousiast, vooraf en na afloop
De gasten hadden er zin in afgelopen vrijdag. ‘THNX!’ zou om 16.00 uur van start gaan, maar om half vier stond er al een lange rij wachtenden voor de feestlocatie. En gezien de reacties achteraf was dit enthousiasme niet voor niets. ‘Wat was het weer geweldig!’ ‘Zo fijn om erbij te mogen zijn.’ ‘Mooie locatie.’ ‘Het was echt divers.’ ‘Voor herhaling vatbaar.’ ‘Ik word hier blij van.’ ‘Heerlijke hapjes.’ ‘Een heel gezellig en feestelijk programma.’ ‘Fijne uurtjes gehad!’ Slechts een paar van de reacties, die de gasten na afloop hebben opgeschreven in de gastenboeken en op social media.

Muziek en eten
Singer songwriters Rose Marin en Mauricio Leijser traden op in het theater en op de tot foodplein omgedoopte binnenplaats. Hier hadden de leerlingen van het Horizoncollege voor het vierde achtereenvolgende jaar een fantastisch menu samengesteld en klaargemaakt. Dit jaar werd er zelfs gebruik gemaakt van een heuse foodtruck! Gedanst werd er in de Disco-ruimte, waar DJ Sweet le Freak zorgde dat de voetjes van de vloer gingen. Alexander van der Doorn was voor het tweede achtereenvolgende jaar de gastheer van het feest en trad ook zelf op met een gezellige sing-a-long-act. De Utrechtse band Van Piekeren sloot de avond muzikaal af met eigenzinnige nederlandstalige liedjes.

Nog veel meer te doen
Heel veel mensen deden mee met de enthousiaste workshops Djembé, tot in de puntjes verzorgd door Maryamma. Grote waardering was er voor het optreden van het Alkmaars Showballet. Zij konden na afloop rekenen op een daverend applaus. De tafel waar je hennatattoos door Ikram Darri kon laten zetten was de hele tijd bezet. Dit gold ook voor de plek waar je een quick scan kleuranalyse door Monique Hogenstijn kon laten uitvoeren. En bijna iedereen ging naar huis met een strook met vaak hilarische foto’s, die ze zelf met collega’s, vrienden of familie hadden gemaakt in de photobooth.

Gemeente Alkmaar
Wethouder Marcel van Zon vroeg bij opening van het feest aan enkele aanwezige vrijwilligers bij welke organisaties zij werkzaam zijn. Uit de antwoorden bleek direct de diversiteit van vrijwilligerswerk. Van natuur en milieu-organisaties tot buurthuizen, kringloopwinkels, goede doelen en zorginstellingen. Hij was blij een mooie doorsnee van de grote groep vrijwilligers in Alkmaar hier te mogen ontmoeten. En natuurlijk sprak hij zijn grote waardering uit voor het vele werk dat de in totaal ongeveer 40.000 vrijwilligers in de gemeente Alkmaar samen verzetten.

Locatie
Aan het einde merkten veel gasten op, dat zij de locatie voor herhaling vatbaar vonden. Wij nemen als organisator van het jaarlijkse feest deze suggestie graag mee in de plannen voor volgend jaar. Ons team kijkt met veel plezier en genoegen terug op een geslaagde uitvoering van het Alkmaarse vrijwilligersfeest in dit jubileumjaar.

Bekijk hieronder het filmpje over het feest. Filmpje gemaakt door Maaike Bosma, Frits de Beer, Remke Westerhof in opdracht van de Vrijwilligers Centrale.

Fotocredits onderstaand fotoalbum Annelieke Bosdijk voor de Vrijwilligers Centrale.