Search Menu

Wie worden dit jaar de Helden van Alkmaar?

In 2018 wordt voor de zevende keer een aantal vrijwilligers, die zich op een bijzondere wijze voor de samenleving hebben ingezet, de onderscheiding 'Held van Alkmaar' toegekend. De speciaal ontworpen medaille heeft de vorm van een toren, het symbool van de stad Alkmaar, met het opschrift 'Held van Alkmaar'.

Natuurlijk zijn àlle vrijwilligers helden! En dat zijn er in Alkmaar vele duizenden. Deze vrijwilligers doen vaak bijna onzichtbaar hun werk. Door jaarlijks een aantal van deze Helden in het zonnetje te zetten, geven we de vrijwilligers in Alkmaar een gezicht.

De Helden van Alkmaar
Iedereen kan een vrijwilliger aanmelden voor de onderscheiding. Want er zijn vast vrijwilligers, die er dit jaar zijn uitgesprongen. Vieren ze een jubileum in 2018? Hebben ze een bijzondere activiteit georganiseerd? En wat dacht je van die stille rots in de branding, die jaar in jaar uit op de achtergrond blijft, maar ò zo belangrijk is voor een organisatie of voor de buurt? Meld hem of haar aan!

Er kunnen per organisatie maximaal twee Helden worden aangemeld. Er vindt geen jurering plaats, want het is geen wedstrijd. Maar we willen natuurlijk wel graag weten waarom juist deze vrijwilliger wordt aangemeld. Daarom worden alleen aanmeldingen met een goed onderbouwde motivatie, in behandeling genomen. Per vrijwilliger gebruik je één aanmeldingsformulier.

Feestelijke uitreiking
Dit jaar wordt de onderscheiding uitgereikt door wethouder Marcel van Zon. Dit gebeurt op dinsdagmiddag 11 december  tijdens de feestelijke bijeenkomst in Filmhuis Alkmaar, die door Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar wordt georganiseerd.

Je kunt je Held(en) vanaf nu tot en met zondag 25 november 2018 aanmelden. 

Button Meld Je Held Aan