Achter de schermen bij Cheryl

Deze week kijken we achter de schermen bij Cheryl. Zij is medewerker Communicatie bij de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar. 

Hoe heet je?  
Cheryl 

Hoe oud ben je?  
23 

Waar werk je als vrijwilliger?  
Ik werk op het kantoor van de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar.  

Wat doe je daar precies? 
Ik werk op de afdeling Communicatie. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de communicatie rondom de Vrijwilligers Centrale. Ikzelf bemoei me tot nu toe vooral met de online communicatie zoals social media.  

Waarom besloot je vrijwilligerswerk te gaan doen?  
Ik ben onlangs afgestudeerd en mijn volgende studie begint pas over een jaar. Mijn huidige bijbaan sluit niet aan bij mijn studie en ik vind het zonde om hier in de tussentijd niks mee te doen. Daarom heb ik ervoor gekozen om vrijwilligerswerk te doen wat aansluit bij mijn opleiding. Nu kan ik alvast de juiste werkervaring opdoen. Het zou jammer zijn wanneer ik straks klaar ben met studeren, dat ik dan word afgewezen op het gebrek aan werkervaring. Nu heb ik mooi de tijd om die ervaring wel op te doen.  

Hoe ben je bij de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar terecht gekomen?  
Via Google ben ik gaan zoeken op vrijwilligerswerk en toen kwam ik al snel deze website tevoorschijn. Ik heb het contactformulier ingevuld en mijn situatie uitgelegd. Bovendien heb ik aangegeven wat voor functie ik zoek. Ik werd vrijwel meteen de dag erna gebeld en uitgenodigd op kantoor voor een gesprek.  

Hoe lang werk je daar al als vrijwilliger?
Ik werk hier eigenlijk pas net, vandaag is toevallig mijn vierde werkdag. Ik heb ervoor gekozen om één dag per week te werken van 9:00 uur t/m 17:00 uur. Dat is het voordeel van vrijwilligerswerk. Dit is een stuk flexibeler dan een betaalde baan.  

Heb je hiervoor nog ergens anders gewerkt als vrijwilliger?  
Nee, ik heb nog nooit eerder vrijwilligerswerk gedaan.  

Wat vind je zo leuk aan jouw vrijwilligerswerk?  
Ik vind het heel leuk om via mijn werk hier andere mensen enthousiast te maken over en voor vrijwilligerswerk. Bovendien ben ik in een super leuk team gekomen met hele aardige mensen. Ik ben de eerste dagen goed ingewerkt, er werd goed de tijd voor me genomen om alles uit te leggen.  

Wat betekent dit vrijwilligerswerk voor jou?  
Voor mij is het een leerschool om werkervaring op te doen wat ik in mijn verdere loopbaan weer kan toepassen. Ik vind het fijn om iets vrijwillig te doen omdat ik zo iets goeds doe voor de maatschappij.  

Wat voor boodschap heb jij voor mensen die (nog) geen vrijwilligerswerk doen?  
Iedereen moet natuurlijk zelf weten of hij/zij vrijwilligerswerk wil doen. Wat ik je wel kan meegeven is dat wanneer je graag iets nuttigs wilt doen en vrije tijd over hebt is het een echte aanrader. Mensen die op zoek zijn naar sociale contacten kunnen deze ook gemakkelijk maken via vrijwilligerswerk. Of voor studenten zoals ik: Wil jij graag werkervaring opdoen en hiermee ook gelijk je CV uitbreiden? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor vrijwilligerswerk dat aansluit op jouw studie!