Achter de schermen bij Kiki

Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Kiki. Kiki is pas 22 jaar en vrjwilliger bij Gondelvaarvereniging Koedijk. 

Hoe heet je?
Kiki

Hou oud ben je?
22 jaar

Waar werk je als vrijwilliger?
Ik ben vrijwilliger bij Gondelvaarvereniging Koedijk. De Gondelvaart in Koedijk is een groot evenement. (ca. 20.000 bezoekers) voor alle leeftijden. Elke derde zaterdag van augustus worden kale dekschuiten omgetoverd tot mooie toneelvoorstellingen. Een varende optocht vaart voor je langs over het Noord-Hollandse kanaal.  

Wat doe je daar precies?
Rond de Gondelvaart worden allerlei activiteiten georganiseerd. Ik ben voorzitter van de evenementencommissie en zit in het algemeen bestuur. De evenementencommissie regelt alles rondom de feesttent, het feestprogramma en de muziek. Het hele programma van woensdag t/m zondag wordt door ons in elkaar gezet.  

Er zijn ook nog andere commissies als: botenbouwcommissie, pr commissie en de dijkcommissie. In het algemeen bestuur zitten de voorzitters van de commissies voor onderling overleg.

Ik heb gemiddeld drie vergaderingen per maand voor de Gondelvaart. Hierbij komen nog de taken die onderling verdeeld worden. Dit zijn taken als: posters maken, prijsbekers uitzoeken, bands contacteren en het verzorgen van de ouderenmiddag en de kinderochtend in de feesttent.

Waarom besloot je vrijwilligerswerk te gaan doen?
Mijn vader was secretaris bij de Gondelvaart. Ik ging hem meehelpen in de feesttent. Vervolgens mocht ik niet meer weg van de commissie. Ik vond dit zelf ook leuk om te doen, dus ben vanaf dit moment ook gebleven.

Hoe ben je bij Gondelvaartvereniging Koedijk terecht gekomen?
Ik ging mijn vader helpen tijdens de Gondelvaart. Mijn vader woont in Koedijk en ik woonde ook in Koedijk. Daarom was het voor mij makkelijk om in eerste instantie te helpen tijdens het evenement. De vorige voorzitter van de evenementencommissie ging ermee stoppen. Toen heb ik samen met Annabel dit overgenomen.

Hoe lang werk je al als vrijwilliger?
Augustus 2014 ben ik in de evenementencommissie gekomen. Augustus 2017 is het bestuur erbij gekomen.  

Heb je hiervoor nog ergens anders gewerkt als vrijwilliger?
Nee. Ik heb alleen voor school 56 uur vrijwilligerswerk moeten doen. Dit heb ik gedaan bij het Formulieren Café in Amsterdam.

Wat vind je zo leuk aan jouw vrijwilligerswerk?
De hele sfeer. Ik ken veel mensen uit Koedijk wat het gewoon ontzettend gezellig maakt. Het evenement bestaat nu al 56 jaar, ik ben ermee opgegroeid. Ik ben blij dat ik mee kan helpen om dit voort te zetten. We gaan ook buiten de vergaderingen met elkaar om of blijven na de vergaderingen nog gezellig een borrel drinken.

Wat betekent jouw baan als vrijwilliger voor jou?
Ik kan mijn passie erin kwijt en heb fijn contact met anderen. Door mijn vrijwilligerswerk heb ik het gevoel dat ik voor anderen iets kan betekenen. Hierdoor voel ik mijzelf erg nuttig.

Wat voor boodschap heb jij voor mensen die (nog) geen vrijwilligerswerk doen?
Dat het heel leuk is, je krijgt er veel energie van! Het is makkelijker om ergens aan te sluiten dan je denkt.

Wil jij je ook opgeven als vrijwilliger bij Gondelvaartvereniging Koedijk? Kijk dan hier welke functie het beste bij jou past.

Hier kan je meer informatie over het evenement vinden.