Geschiedenis

In 2018 bestaat de Vrijwilligers Centrale 10 jaar.

Logo VCOLogo Wisselwerk

Stichting Vrijwilligerscentrale Alkmaar is op 30 januari 2008 voortgekomen uit een fusie van Centrum Vrijwilligers Ondersteuning Alkmaar (CVO, actief sinds 2005) en Stichting Wisselwerk Alkmaar. Beide actief op het gebied van vrijwilligerswerk en participatie.

In eerste instantie heeft de Stichting Vrijwilligerscentrale Alkmaar kantoor gehouden aan de Zijperstraat te Alkmaar. Na de start als nieuwe stichting formuleerde VCA een nieuwe missie: hét kenniscentrum voor vrijwilligerswerk te zijn binnen de regio.  De stichting heeft zich ontwikkeld van een stichting met lokaal karakter, gemeente Alkmaar, naar een stichting met regionaal karakter toen zij ook gemeente Bergen en Langedijk als opdrachtgevers heeft verworven. Ook zijn er nieuwe projecten gestart als de Maatschappelijke Stages en de Vrijwilligersacademie. 

In 2011 was het tijd voor een naamsverandering naar Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar met een nieuw logo en een nieuwe locatie in de binnenstad van Alkmaar aan de Bagijnenstraat. 

In 2018 vieren we dat de Vrijwilligers Centrale 10 jaar bestaat.  Op 30 januari hebben we het jubileum met onze eigen medewerkers gevierd. Onder het genot van taart en een glas bubbels hebben we teruggekeken naar en gepraat over de afgelopen 10 jaar. In juni hebben we een jubileumsymposium over de toekomst van vrijwilligerswerk gehouden voor organisaties uit onze gehele regio. Verder is er een permanente foto-expositie op kantoor gerealiseerd. Eind 2018 zal de vertoning van een, in opdracht van VCRA gemaakte en door de gemeente Alkmaar gefinancierde, documentaire over vrijwilligerswerk in Alkmaar een kroon zetten op dit jubileumjaar.

Jubileum VCRA