Search Menu

Geschiedenis

In 2018 bestaat de Vrijwilligers Centrale 10 jaar.

Logo VCOLogo Wisselwerk

Stichting Vrijwilligerscentrale Alkmaar is op 30 januari 2008 voortgekomen uit een fusie van Centrum VrijwilligersOndersteuning Alkmaar (CVO, actief sinds 2005) en Stichting Wisselwerk Alkmaar. Beide actief op het gebied van vrijwilligerswerk en participatie.

In eerste instantie heeft de Stichting Vrijwilligerscentrale Alkmaar kantoor gehouden aan de Zijperstraat te Alkmaar. Na de start als nieuwe stichting formuleerde VCA een nieuwe missie: hét kenniscentrum voor vrijwilligerswerk te zijn binnen de regio.  De stichting heeft zich ontwikkeld van een stichting met lokaal karakter, gemeente Alkmaar, naar een stichting met regionaal karakter toen zij ook gemeente Bergen en Langedijk als opdrachtgevers heeft verworven. Ook zijn er nieuwe projecten gestart als de Maatschappelijke Stages en de Vrijwilligersacademie. 

In 2011 was het tijd voor een naamsverandering naar Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar met een nieuw logo en een nieuwe locatie in de binnenstad van Alkmaar aan de Bagijnenstraat.